Zgodba butičnih vin Renčel

zgodba

Kje nas najdete

Čisto na jugozahodu Slovenije, že skoraj na meji z Italijo, v majhni kraški vasici Dutovlje ponosno stoji hiša, na kateri visi številka 24. To je hiša, kjer že dolga leta živi družina z iskreno ljubeznijo in predanostjo svojemu delu.

Na domačiji Renčel
že od nekdaj živimo
v tesnem sožitju z naravo.

Na domačiji Renčel že od nekdaj živimo v tesnem sožitju z naravo. Naši predniki so se ukvarjali tudi z živinorejo in poljedelstvom, a je bila pridelava vina pri nas vedno na prvem mestu. A sčasoma smo se popolnoma osredotočili na vinogradništvo in razširili vinograde na deset mikrolokacij, ki se razprostirajo čez tri in pol hektarje. Leta minevajo, generacije se menjajo, a naša filozofija vsa ta leta ostaja enaka: vse, kar počnemo, počnemo z ljubečim ter spoštljivim odnosom do narave, vina in ljudi.

Z roko v roki z naravo in po zapovedih biodinamike pridelujemo avtohtoni sorti teran in vitovsko grganjo. Iz radovednosti, kaj vse nam nudita ta rodovitna, rdeča zemlja in edinstveno kraško podnebje, pa smo začeli saditi še druge sorte vinskih trt.

Novice

Najnovejše o nas

Zadnje

NOVICE

Preberite o naših najnovejših dosežkih.

22° ASSAGGIO DIVINO – TRST

22° ASSAGGIO DIVINO – TRST Datum: Nedelja, 12. februar 2023Urnik:  14.30 – 20.00Kraj:  Savoia Excelsior Palace Trst Facebook dogodek: https://www.facebook.com/slowfoodtrieste Vabljeni

˝Pri Jošku Renčelu˝

˝ Degustacije, ki jo pripravi Joško Renčel, človek ne pozabi do konca svojega življenja. Z vertikalo svojih vin, mi Joško